El gallet

El gallet és una moneda social que serveix per a adquirir béns i serveis de manera virtual, i que, no es pot acumular ni especular amb ella. És impulsada per l'Ajuntament de Silla amb el suport de la Diputació de València.




Aquesta moneda no té una representació física, és un saldo virtual de gallets que podran utilitzar-se en una plataforma, on l'habitats de Silla poden oferir béns i serveis. Per registrar-te et donen 300 gallets que corresponen a 300 €, que no es podran gastar en els comerços, sols dins de la plataforma. A més, no es poden acumular més de 600 gallets, ja que aquesta iniciativa el que pretén és que els diners circulen i no s’acumulen.



La persona propietària dels gallets podrà adquirir tota classe de béns o serveis dins de la legalitat, com per exemple rebre classes particulars, adquirir vinils de segona mà, etc. Però, igual que s'adquireix s'ha d'oferir. Perquè una persona es registre ha de fer una proposta a la plataforma. Cal formar part activa de la comunitat.



La filosofia del gallet és fomentar la cohesió comunitària, enfortir els llaços en la localitat i permetre l'intercanvi d'objectes, serveis… “com antigament”. El que intenta és potenciar les relacions humanes i que serà “una activitat complementària” al comerç tradicional. Que els veïns de Silla la facen seua i empren la plataforma com a part de la seua vida quotidiana.




Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Día 8 de Novembre

22 de Novembre

Pràctiques