Día 8 de Novembre



En aquest dia ens vam posar a realitzar les fases II i III del projecte de la pel·lícula. Comencem amb la fase II, la qual consistia en la planificació de la pel·lícula. Mitjançant una taula, el grup vam poder planificar cada escena de la pel·lícula contemplant totes les informacions necessàries per a ser capaces de dur a terme la filmació. La persona amb el paper d'operador també és l'encarregat de dirigir tot el procés, i la persona controlador/a de temps haurà de recordar i marcar els temps.




També altres membres de l'equip es van disposar a realitzar els "Cartons de narrativa" de la pel·lícula i els títols.


A continuació, cadascuna de les dotze frases del nostre Storyline les vam posar en una cel·la de la primera columna de la taula. Cada frase havia de representar una escena de la pel·lícula, i si alguna frase era més llarga necessitant major espai, la podiem dividir en diferents cel·les.


La taula de planficació estava composta per: 1. El temps (dia o nit i durada).

2. Localització: Interior o Exterior i espai on es filmarà).

3. Acció: Detalls de l'acció, que passa, qui fa la acció, que fa, que diu...

4. Nom dels personatges i dels actors/actrius. Tots els membres dels grups debiem eixir en alguna escena excepte l'operadora de càmera.

5. Cartells de narrativa: Són utilitzats per a crear la transició entre les escenes i donar informacions necessàries per a entendre la història.

6. Accessoris i vestuari.












El temps del video tindria una durada de set minuts, aproximadament uns 0,58" per escena.



En la fase III, o fase d'enregistrament, ens vam posar a dialogar i respectar les adreces de l'operadora de càmera per a començar l'enregistrament. A continuació s'establien una regles per a dur a terme l'enregistrament:


1) Temps: una hora per a assajar i per a gravar tota la pel·lícula. Atenció que el total de la pel·lícula són 7 minuts.


2) Solament una presa. L'enregistrament es fa solament amb una presa. El grup ha d'assajar bé cada escena perquè amb una sola prova (take) s'aconseguisca gravar l'escena. La regla és: un take és un bon take.


3) Ordre cronològic: L'ordre dels enregistraments és l'ordre cronológic de la taula, feta en la fase anterior. No hi ha edició en les imatges.


4) Primera i última imatge: la primera imatge és un cartell amb el titule de la pelicula. La ultima un cartell amb els noms dels actors, actrius i l'operador de càmera.


5) Preparar amb cura: l'operadora de camera ha de tenir calma i preparar amb paciència i cuidat la grabació de cada escena. Ha de donar instruccions als actors i actrius sobre allò que cadascun ha de fer. Tothom ha d'obeir a l'operadora de càmera.


6) Acció: L'operadora de càmera ha de cridar ACCIÓ! cada vegada que comence a gravar i el grup ha de respectar l'ordre. Després de cridar acció estreny el botó de REC per a gravar. En finalitzar de gravar per al REC i diu ESTÀ FET. En aquest moment el grup de relaxa.


7) La perfecció és l'enemiga. Procurar la perfecció en aquesta activitat desmotiva i fa perdre molt temps. Els errors es fan divertits.




Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

22 de Novembre

Pràctiques