Pràctiques al col·legi



Tres dels quatre components del grup estem realitzant pràctiques al col·legi Sant Vicent Ferrer de Llíria, i estem participant en les dinàmiques de grup que es donen dia a dia a les classes.

Jo personalment, de moment, he estat acudint a l'aula de dos anys i a l'aula CIL. Ara resumiré com ha estat la experiència.

A l'aula CIL (Comunicació i llenguatge) estem amb xiquets i xiquetes generalment amb autisme o amb alguna dificultat de comunicació. Vaig estar de reforç i m'anaven ensenyant com havia de comportar-me amb els xiquetes i les xiquetes per a educar-los.
Pense que és molt important una aula CIL en cada escola ja que, és l'atenció a la diversitat que es necessita hui en dia a les escoles. Aquests xiquets i xiquetes tenen unes capacitats de comunicació diferents a la resta dels companys de classe, i cal que algú els ensenye a comunicar-se i poder fer-se entendre d'una altra manera, es comuniquen amb imatges. Pense que facilita el seu dia a dia, que poden sentir-se inclosos en la comunitat escolar.

Resultat d'imatges de aula cyl pictos
Exemple dels pictos que s'utilitzen a l'aula CIL



Altre dia vaig estar a una de les aules de 2 anys,i ha dues classes d'aquest curs. Va ser com estar a una escoleta però en el col·legi. Pense que és important tant per a les families del barri com per als fills/es que puguen anar desde menuts a la mateixa escola. Els beneficia en gran mesura començar el seu pas pel sistema educatiu en companyia dels germans/es menuts i grans i estar al mateix àmbit de socialització durant tota la etapa educativa. Un dels beneficis que té és que aprenen a prendre com a figures de referència a les mestres, ja que des de menuts han estat amb ells.

Estarem fins a gener fent pràctiques allí, i prompte començarem a assistir als grups interactius, dels quals parlarem més abant en el blog.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Día 8 de Novembre

22 de Novembre

Día 15 de Novembre