GIRA PER LA INFÀNCIA I EL CONGRÉS MUNDIAL SOBRE INFÀNCIA, ADOLESCÈNCIA I JOVENTUT


En Burjassot, els dies 14 i 15 d'octubre, es va celebrar la Gira per la Infància i el Congrés Mundial sobre Infància, Adolescència i Joventut, on vam poder participar en algunes activitats com activitat complementària d'una assignatura. El que vam realitzar en aquest Congrés pensem que té relació amb l'animació sociocultural i per això creiem que és important posar-la al blog. 

Els actes que es van fer el diumenge 14 d'octubre van ser per a donar partida a la Gira, amb la presentació dels ambaixadors dels diferents països que participen. També va haver-hi un acte institucional amb discursos de l'Alcalde de Burjassot, del Director de la Gira, Director del Congrés per la Infància, Adolescència i Joventut, etc., 

El 15 d'octubre, es va fer el punt de trobada del Congrés en la Casa de la Cultura de Burjassot. Allí, primerament, es va fer un Fòrum de Polítiques Social, on van participar dos alumnes com a representants dels diferents instituts, una mare de l'AMPA, un representant dels més majors, un Policia Local, una responsable de l'àrea psicològica i l'alcalde. La dinàmica d'aquest fòrum va ser que els alumnes exposaven les seves necessitats o interessos que tenen cap a la ciutadania, i entre els diferents responsables s'intenta debatir per a poder aconseguir fer front a aqueixa necessitat. Per exemple, comentaren el tema de tindre més informació sobre la sexualitat, o incentivar més als joves sobre el reciclatge, etc. 

Després, es va celebrar la "Caravana del Buen Trato", on nosaltres vam participar de dinamitzadors de les activitats que es feren. Consistia a realitzar diferents dinàmiques perquè els més menuts pogueren participar en la ciutadania dient quines eren les seves necessitats però d'una forma divertida. Constava de 5 activitats; el baül dels somnis, on els xiquets i xiquetes havien d'escriure un somni, compartir-lo amb la resta i guardar-lo en el baül perquè s'acomplira. La bústia, ací els xiquets i xiquetes havien d'escriure alguna cosa que els agradaria tindre al seu poble o alguna cosa que canviarien d'ell, es compartia amb la resta i es tirava a la bústia. El llibre, on entre tots els xiquets i xiquetes havien de fer un compte. El mural, on havien de dibuixar un mural amb les indicacions d'un professional. I el pintacares per a divertir-se. Tot el que es va recollir en aquestes activitats, més tard es pretenia analitzar i investigar per l'equip de l'ajuntament de Burjassot. Van participar al voltant de 500 xiquets i xiquetes.




En acabar van tindre un concert didàctic per la Cultura de Pau a càrrec de Paco Damas, on tots i totes es van poder divertir. 

A la vesprada també es van realitzar diferents ponències en relació al Congrés per la Infància, Adolescència i Joventut, de la mà de Federico Mayor Zaragoza, exdirector general de la UNESCO y presidente de la Fundación Cultura de Paz amb "Por una cultura de paz y de buen trato hacia la infancia". I "Políticas municipales socioeducativas de inclusión en Burjassot" a carreg de César Romero-Maza, tècnic en Intervenció Social de l'Ajuntament de Burjassot. 

Volem destacar d'aquesta activitat l'impuls per la participació dels més joves en la ciutadania, en valorar els seus interessos i les seves necessitats, i així vetllar per una integració més forta d'aquest col·lectiu i un bon tracte en la seva vida.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Día 8 de Novembre

22 de Novembre

Día 15 de Novembre