Día 4 d'octubre

Aquest dijous vam començar la classe amb una breu explicació del blog, centrant-se en una rúbrica, on es presentaven les puntuacions corresponents que haurem d'acomplir per a aconseguir una bona nota en el nostre bolg diari. Nosaltres hem volgut plasmar-la ací de forma resumida:

Rúbrica del blog:
- Presentació.
- Estructura: presentar unes entrades atractives i amb imàtgens.
- Tindre en compte la redacció i l'ortografia.
- Continguts: ha de tindre una explicació en profunditat del que es treballa a classe.
- Continguts opcionals: publicar alguna cosa relacionada amb l'assignatura i que siga d'interés.
- Reflexió.

Una volta solucionat el tema del blog, hem passat a recordar alguns conceptes importants vists en les classes passades per a poder avançar en el temari. Un dels conceptes era el de cultura humanista. Diem que considerar un concepte antropològic, transformador, ni tampoc una cultura com a sector d'activitat.
També comentàvem que l'animació sociocultural té dos línies d'actuació. Per una banda, fer arribar a la gent la cultura, i per altra banda, fer que la gent participe en ella.

Dit açò, vam començar amb la lliçó d'aquest dia, on vam veure tres àmbits de l'animació sociocultural clàssics, que són:

- Oci educatiu: es treballa el foment de l'educació.

-Oci social: per a fomentar la participació

-Oci cultural: creat per al foment de la creació i difusió.

Encara que, destacàvem que, en les intervencions poden anar els tres àmbits de forma conjunta, ja que l'àmbit cultural pot abraçar els tres.

Per aprofundir més en aquests temes hem vist dos documentals a classe:

1r documental: "PIEZAS". Realitzat pels presos de la penitenciaria de Picassent. On explicaven com el seu dia a dia i els seus sentiments davant la situació en la qual es trobaven. Vam comentar que aquest documental era una bona forma perquè aquestes persones es pogueren expressar, pogueren dir els seus sentiments i d'alguna manera alliberar-se d'ells i donar-los veu.

2n documental: "Amb altres ulls", realitzat en el barri del Cabanyal (València). És un projecte de fotografia participativa per a xiquets i xiquetes del Cabanyal. Presenten diversos tallers, on després, podran presentar el treball realitzat amb una exposició fotogràfica.


En acabar hem fet una breu reflexió sobre els dos documentals, on ens hem centrat en la importància de la participació per aprendre i per a relacionar-se, com es pot veure al documental del barri del Cabanyal. I també, focalitzar la importància que té la participació en la integració de les persones a la comunitat, per mitjà de diversos recursos, com poden ser el vídeo, vist al documental Piezas.

Doncs, ens quedem en aquestes reflexions.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Día 8 de Novembre

22 de Novembre

Día 15 de Novembre